mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jajecznica po szwedzku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna, delikatna jajecznica z dodatkiem mleka i mąki. Najlepiej smakuje na gorąco z kromką świeżego chleba.

Jajecznica po szwedzku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajecznica po szwedzku

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica po szwedzku
Na patelni rozgrzewam masło. Mąkę mieszam z małą ilością mleka tak żeby nie było grudek. Kiedy powstanie gładka masa dodaję pozostałe mleko, doprawiam solą oraz dodaję roztrzepane jajka. Dokładnie całość mieszam. Masę jajeczno-mleczną wylewam na rozpuszczone masło. Smażę jajecznicę na niewielkim ogniu. Gotową jajecznicę posypuję ziołami takimi jak świeży koperek, szczypiorek lub natka pietruszki. Podaję z kromką świeżego chleba.
Jajecznica po szwedzku
Mąkę mieszam z mlekiem, dodaję roztrzepane jajka
Jajecznica po szwedzku
Masę jajeczną doprawiam solą i pieprzem, mieszam
Jajecznica po szwedzku
Wylać masę jajeczno-mleczną na rozgrzaną patelnię
Jajecznica po szwedzku
Usmażoną jajecznicę wyłożyć na talerze, posypać ziołami