Sposób przygotowania:
Jajecznica z botwinką oraz chrupiącym kalafiorem
Dwie większe cząstki kalafiora kroimy na drobne cząstki i podsmażamy, przez moment.
Przykrywamy i dusimy pod przykryciem, dodajemy pokrojoną młodą botwinkę i dusimy przez chwilę. Zdejmujemy przykrywkę i dodajemy 20 dag. szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę.
Chwilę podsmażamy i dodajemy dziesięć roztrzepanych jajek z dodatkiem dziesięciu łyżeczek wody.
Kiedy jajka się zetną doprawiamy do smaku solą oraz mielonym czarnym pieprzem.
Przykrywamy i dusimy pod przykryciem, dodajemy pokrojoną młodą botwinkę i dusimy przez chwilę. Zdejmujemy przykrywkę i dodajemy 20 dag. szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę.
Chwilę podsmażamy i dodajemy dziesięć roztrzepanych jajek z dodatkiem dziesięciu łyżeczek wody.
Kiedy jajka się zetną doprawiamy do smaku solą oraz mielonym czarnym pieprzem.