Sposób przygotowania:
Jajecznica z kalafiorem i młodymi szparagami
Pęczek młodych szparagów pokroić dość drobno.
Dwie cząstki kalafiora pokroić na drobniejsze kawałki.
Włożyć szparagami oraz kalafiora na rozgrzany tłuszcz i dusić przez kilka minut.
Do miseczki wbić dziesięć wiejskich jajek i roztrzepać z dziesięcioma łyżeczkami wody.
Wsypać szczyptę soli oraz mielonego, czarnego pieprzu.
Wlać masę jajeczną do podduszonych warzyw i podsmażać aż do ścięcia jajek.
Jajecznica najlepiej smakuje zaraz po zrobieniu.
Dwie cząstki kalafiora pokroić na drobniejsze kawałki.
Włożyć szparagami oraz kalafiora na rozgrzany tłuszcz i dusić przez kilka minut.
Do miseczki wbić dziesięć wiejskich jajek i roztrzepać z dziesięcioma łyżeczkami wody.
Wsypać szczyptę soli oraz mielonego, czarnego pieprzu.
Wlać masę jajeczną do podduszonych warzyw i podsmażać aż do ścięcia jajek.
Jajecznica najlepiej smakuje zaraz po zrobieniu.