Sposób przygotowania:
Jajecznica z pieczarkami i z porem
Pieczarki oczyszczamy, obieramy ze skórki i kroimy na średniej wielkości kawałki. Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki lub plasterki.
Wrzucamy pieczarki oraz pora na rozpuszczone na patelni masło i podsmażamy przez kilka minut, aż por się zeszkli. Przyprawiamy do smaku.
Do miseczki wbijamy jajka, roztrzepujemy lekko widelcem. Wlewamy jajka na patelnię, mieszamy i smażymy jajecznicę wedle uznania.
Nakładamy na talerz, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Wrzucamy pieczarki oraz pora na rozpuszczone na patelni masło i podsmażamy przez kilka minut, aż por się zeszkli. Przyprawiamy do smaku.
Do miseczki wbijamy jajka, roztrzepujemy lekko widelcem. Wlewamy jajka na patelnię, mieszamy i smażymy jajecznicę wedle uznania.
Nakładamy na talerz, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.