kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Jajeczno-serowa pasta kanapkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pasta jest połączeniem jajek, żółtego sera i majonezu. Idealna na śniadanie czy kolację, a do tego jest łatwa w wykonaniu.

Jajeczno-serowa pasta kanapkowa

Składniki:

Jajeczno-serowa pasta kanapkowa

 

  • 3 jajka
  • 5-6 plastrów żółtego sera np. Goudy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajeczno-serowa pasta kanapkowa
1. Jajka ugotować, przestudzić. Pokroić je w drobną kostkę, po czym zmiażdżyć widelcem.

2. Ser pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Wymieszać go z jajkami, majonezem i przyprawami. Gotową pastę podawać na świeżym pieczywie - chlebie lub bułkach.

Dobrze komponuje się z warzywami- ogórkiem, pomidorem itp.