czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i ładnie wyglądająca przekąska.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 8 jajek
  • 1 cebula
  • 2 duże rzodkiewki
  • 1 łyżka ostrego keczupu
  • sól,pieprz
  • Do dekoracji parę rzodkiewek,listki sałaty i szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka ugotować na twardo,obrać przeciąć na pół i wyciągnąć żółtka.Do żółtek dodać posiekaną cebule i startą na drobnych oczkach rzodkiewkę doprawić do smaku keczupem i przyprawami.Do białek ponakładać farsz ułożyć na liściach sałaty i udekorować wyciętymi z rzodkiewek kwiatkami oraz szczypiorkiem.