Jajka faszerowane Ewa52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na szybkie jajka faszerowane

Jajka faszerowane Ewa52

Składniki:

Jajka faszerowane Ewa52

 

  • Jajka 6 sztuk
  • Ogórek zielony mały 1 sztuka
  • Rzodkiewki 4 sztuki
  • Szczypiorek posiekany 1 łyżka
  • Sól, pieprz do smaku
  • Majonez 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane Ewa52
Jajka ugotowałam w lekko osolonej wodzie, następnie ostudziłam, obrałam ze skorupek i przekroiłam każdą sztukę na pół, tak by jedna połówka była większa od drugiej, żółtka wydrążyłam Następnie Obranego ogórka, rzodkiewki oraz pozostałe białko od jajka jak i żółtko posiekałam na drobno. Wszystkie składni połączyłam razem w małej miseczce, polałam majonezem, doprawiłam przyprawami do smaku lekko wymieszałam i z gotowego farszu, nakładałam do przygotowanych jajek. Na koniec każdą sztukę posypałam posiekanym na drobno szczypiorkiem.