kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką są fajną przystawką dla gości. Możemy je podać na śniadanie. Polecam.

Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką

 

  • 2 jajka
  • 1 łyżka wędzonej makreli
  • 3 rzodkiewki
  • 1/4 małej białej cebuli
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki jogurtu naruralnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką
Jajka gotujemy na twardo,przekładamy do zimnej wody,studzimy. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka. Rozdrabniamy widelcem lub kroimy nożem.
Cebulę i rzodkiewkę drobno kroimy. Rybę obieramy z ości.
Do miseczki wkładamy: pokrojone żółtka, rzodkiewkę, cebulę, majonez, jogurt, rybę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Przekładamy farsz do białek.
Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką
Żółtka wyjmujemy z białek i drobno kroimy
Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką
Cebule i rzodkiewkę kroimy i dodajemy do farszu.
Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką
Wszystkie składniki na farsz dokładnie mieszamy.