Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką
Jajka gotujemy na twardo,przekładamy do zimnej wody,studzimy. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka. Rozdrabniamy widelcem lub kroimy nożem.
Cebulę i rzodkiewkę drobno kroimy. Rybę obieramy z ości.
Do miseczki wkładamy: pokrojone żółtka, rzodkiewkę, cebulę, majonez, jogurt, rybę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Przekładamy farsz do białek.
Cebulę i rzodkiewkę drobno kroimy. Rybę obieramy z ości.
Do miseczki wkładamy: pokrojone żółtka, rzodkiewkę, cebulę, majonez, jogurt, rybę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Przekładamy farsz do białek.
halina