kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1290]

Jajka faszerowane makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane makrelą są szybkie w przygotowaniu i dobre zarówno na śniadanie jak też na kolacje.

Jajka faszerowane makrelą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane makrelą

 

  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka wędzonej makreli(bez ości i skóry)
  • 1/4 małej wędzonej cebuli
  • kilka listków natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane makrelą
Jajka gotujemy na twardo,przekładamy do zimnej wody i studzimy. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka.

Żółtka rozdrabniamy widelcem lub drobno kroimy nożem.Kroimy też natkę pietruszki i czerwoną cebulę.

Do miseczki wkładamy: rozdrobnione żółtka, makrelę, majonez, natkę pietruszki, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Przekładamy do białek.
Jajka faszerowane makrelą
z białek wyjmujemy żółtka i drobno kroimy
Jajka faszerowane makrelą
natkę kroimy na bardzo drobno i dodajemy do farszu
Jajka faszerowane makrelą
składniki na farsz bardzo dokładnie mieszamy