aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Jajka faszerowane rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem wymyślił mój mąż i wyszło mu smaczna przekąska.

Jajka faszerowane rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rzodkiewką
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Myjemy rzodkiewkę i szczypiorek. Rzodkiewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach, szczypiorek drobno kroimy. Do miseczki wrzucamy rzodkiewkę i szczypiorek, dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy pieprzem. Mieszamy. Jajka obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i dodajemy je do nadzienia. Rozgniatamy je widelcem i mieszamy z pozostałymi składnikami nadzienia. Gotowym farszem napełniamy połówki jajek.
Jajka faszerowane rzodkiewką
Do miski wrzucamy startą rzodkiewkę i pokrojony szczypiorek, dodajemy majonez i śmietanę.
Jajka faszerowane rzodkiewką
Do składników na farsz dodajemy pieprz do smaku.
Jajka faszerowane rzodkiewką
Z ugotowanych jajek wyciągamy żółtka, dodajemy je do farszu.
Jajka faszerowane rzodkiewką
Rozgniatamy żółtka i mieszamy je z farszem, gotowym napełniamy połówki jajek.