Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne jajka faszerowane na ostro. Przekąska szybka i łatwa do przygotowania. Każdemu będą smakować. Polecam!!!

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

Składniki:

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

 

  • 5 jajek
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki startego chrzanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem
Jajka ugotuj na twardo, obierz. Jajka przekrój na pół. Usuń żółtka i przełóż je do salaterki. Szczypiorek drobno posiekaj. Rzodkiewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Szczypiorek, rzodkiewkę oraz cebulę dodaj do żółtek. Połącz wszystkie składniki. Dodaj majonez, chrzan oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj. Pastą wypełnij wgłębienia w białkach. Gotowe jajka ułóż na talerzu.