Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Jajka z rzodkiewką, ogórkiem i kiełkami pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kolejna propozycja na jajka faszerowane- tym razem ze świeżą rzodkiewką, ogórkiem oraz kiełkami pora

Jajka z rzodkiewką, ogórkiem i kiełkami pora

Składniki:

Jajka z rzodkiewką, ogórkiem i kiełkami pora

 

 

  • 3 rzodkiewki

 

  • 4 cm kawałek świeżego ogórka foliowego

 

  • 2 łyżki majonezu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka z rzodkiewką, ogórkiem i kiełkami pora
Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, hartujemy zimną wodą i odcedzamy. Ogórka obieramy ze skórki, wydrążamy środek. Kroimy w bardzo drobną kostkę wraz z dwoma rzodkiewkami.Jaja przecinamy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka i ucieramy je dokładnie z majonezem.Dodajemy ogórka i rzodkiewkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną masą faszerujemy białka jaj. Przybieramy rzodkiewką pokrojoną w cienkie półtalarki. Faszerowane jajka układamy na kiełkach rzodkiewki. Podajemy od razu po przygotowaniu.