czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo lubię gotować i przyrządzać dla rodzinki nowe potrawy.

Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • czubata łyżka rzeżuchy,
  • 1 cienka parówka,
  • łyżka majonezu,
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka musztardy.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką
Jajka oskubać, przekroić na połówki, bardzo ostrożnie wyjąć łyżeczką żółtka. Parówkę drobno pokroić i dodać do żółtek. Dodać drobno posiekaną rzeżuchę, musztardę i majonez. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masą faszerować jajka.
Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką
Składniki farszu bardzo dokładnie mieszamy