slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Jajka faszerowane rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne jajeczka faszerowane. Przygotowanie tych jajek jest proste i szybkie. Chrupkości dodaje tu rzodkiewka a pikantności majonez chrzanowy. Polecam.

Jajka faszerowane rzodkiewką

Składniki:

Jajka faszerowane rzodkiewką

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 rzodkiewki
  • 1 łyżka majonezu chrzanowego
  • sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rzodkiewką
Jajka obieramy se skorupek i przekrawamy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do miseczki.

Do żółtek dodajemy majonez i rozgniatamy widelcem. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy rzodkiewki do żółtek z majonezem, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Nakładamy farsz do miejsc po żółtkach, posypujemy odrobiną szczypiorku.