BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Przekąski serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami prostymi przekąskami z sera żółtego. Przekąski takie można przygotować z różnymi dodatkami. Moje dzisiejsze są z farszem szpinak-owym i farszem z serka topionego z koncentratem pomidorowym.

Przekąski serowe Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Przekąski serowe

 

Sposób przygotowania:

Przekąski serowe
Przygotowanie farszu szpinak-owego;

Szpinak rozmrozić, odcisnąć nadmiar wody,podsmażyć na odrobinie oleju,

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku odrobiną gałki muszkatołowej solą i pieprzem.

Przygotowanie farszu z serka topionego;

Serek topiony rozmieszać dodać koncentrat pomidorowy i ponownie wymieszać do połączenia.

Ser żółty pokroić na mniejsze kawałki.

Włożyć do gotującej wody i gotować do rozpuszczenia sera.

Po rozpuszczeniu ser wyjąć łyżką cedzakową na stolnicę połączyć w jedną całość i rozwałkować na prostokąt (pamiętajmy trzeba to zrobić szybko bo ser szybko twardnieje), można to zrobić również bez wałka tylko rękoma.

Następnie na serze rozłożyć farsz ze szpinaku ,na farsz nałożyć kawałki łososia.

Całość po dłuższej stronie zwinąć w rulon.

Przygotować następny ser i zrobić tak samo tylko posmarować farszem z serka topionego.

Przygotowane rulony owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 godziny.

Po tym czasie wyjąć , zdjąć folię i pokroić w cienkie plastry. 

Podawać jako przekąskę.

Smacznego.

Rada;

Bardzo fajnie smakuje taka przekąska z farszem grzybowym.
Przekąski serowe
Ser żółty kroimy na kawałki i wkładamy do gotującej wody,po rozgotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową na stolnicę i rozwałkowujemy w prostokąt
Przekąski serowe
Szpinak rozmrażamy podsmażamy dodając przeciśnięty czosnek i przyprawy
Przekąski serowe
Na rozwałkowany ser nałożyć przygotowany szpinak i rozsmarować po całym kawałku
Przekąski serowe
Na szpinak rozłożyć kawałki łososia, następnie dłuższą stronę zwijać w rulon
Przekąski serowe
Serek topiony rozmieszać z koncentratem pomidorowym
Przekąski serowe
Przygotować ser krajany tak jak do farszu szpinak-owego rozsmarować serek z koncentratem i zwinąć
Przekąski serowe
Rulony owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny
Przekąski serowe
Po tym czasie wyjąć ,zdjąć folię i pokroić w plasterki,przekąska gotowa