Sposób przygotowania:
Szynka pieczona w musztardowej marynacieETAP 1:
Szynkę umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem, odstawić. DO miseczki włożyć musztardę. Dodać paprykę w proszku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do miseczki z musztardą. Cebulę obrać, posiekać drobniutko i również dodać do miseczki. Dolać olej. Składniki marynaty wymieszać dokładnie.
Szynkę przełożyć do rękawa do pieczenia, obłożyć wierzch mięsa marynatą. Rękaw zamknąć. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Następnie upiec w piekarniku. Piec 1,4h w 180 stopniach.
Podawać jako pieczeń na gorąco, lub wystudzić i pokroić na cienkie plasterki na kanapki.
![Szynka pieczona w musztardowej marynacie Szynka pieczona w musztardowej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-w-musztardowej-marynacie-553244.jpg)
![Szynka pieczona w musztardowej marynacie Szynka pieczona w musztardowej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-w-musztardowej-marynacie-553245.jpg)
![Szynka pieczona w musztardowej marynacie Szynka pieczona w musztardowej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-w-musztardowej-marynacie-553246.jpg)
![Szynka pieczona w musztardowej marynacie Szynka pieczona w musztardowej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-w-musztardowej-marynacie-553247.jpg)