czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane z rzodkiewką to smaczny i prosty pomysł na przywitanie wiosny w swoim śniadaniu :)

Jajka z rzodkiewką

Składniki:

Jajka z rzodkiewką

 

  • 5 jajek
  • 10 dkg dobrej szynki
  • pół pęczka rzodkiewki
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka z rzodkiewką
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na 2 połówki i wyjąć żółtka.

Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku i odcisnąć, dodać drobno pokrojoną wędlinę i rozgniecione widelcem żółtka, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Farsz nakładać do połówek jajek i posypać szczypiorkiem. Smacznego :)