truskawka77

truskawka77

Kucharz
[Przepisów: 23]

Jajka faszerowane sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka faszerowane sardynkami

Jajka faszerowane sardynkami

Składniki:

Jajka faszerowane sardynkami

 

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • mała puszka sardynek
  • łyżeczka musztardy
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka drobno posiekanej cebuli
  • pół łyżeczki soku z cytryny i kilka plastrów cytryny
  • pół łyżeczki curry
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane sardynkami
Jajka obrać,przekroić na pół,wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sito.Dodać osączone z oliwy sardynki,majonez,cebulę,sok z cytryny,curry,sól,pieprz.Wszystko dokładnie wymieszać.Napełnić masą połówki jaj,przybrać je natką pietruszki i plastrami cytryny.