Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Przekąska z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gdy postawiłam przekąskę na stół, każdy myślał że to śledzie. Nie tylko z wyglądu przypominają śledzie, również mają podobny smak do śledzi.

Przekąska z boczniaków

Składniki:

Przekąska z boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Przekąska z boczniaków

I

Przekąska z boczniaków

1. Grzyby kroję na mniejsze kawałki, myję, osuszam, smażę na rozgrzanym oleju około 5 minut. Doprawiam solą.
2. Cebulę, kroję drobno, przekładam do rondelka. Wlewam oliwę, ocet, dodaję gorczycę majeranek, ziarna pieprzu, ziela angielskiego, listki laurowe, sól. Gotuję około 5 minut.
3. Sos łączę z usmażonymi boczniakami, następnie przekładam do słoika, chowam do lodówki na 48 godziny.

II

4. Grzybki gotowe.
5. Smacznego