Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane zielonym ogórkiemETAP 1:
Ugotowane jajka obrać ze skorupki. Rozkroić na pół, wyjąć ostrożnie żółtka.
Przełożyć do miski, po czym rozetrzeć widelcem. Z ogórka odkroić 12 cienkich plastrów. Odłożyć na bok.
Z pozostałego ogórka wydrążyć nasiona, drobniutko pokroić i dodać do miski.
ETAP 2:
Wrzucić posiekany koperek oraz śmietanę i wymieszać. Dodać startą na małych oczkach rzodkiewkę, wcześniej odcisnąć ją z soku.
Doprawić do smaku i po raz ostatni wymieszać. Z masy formować w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i włożyć w białko.
Plaster ogórka nabić na wykałaczkę i wbić w białko, tworząc żagiel. Smacznego!
Justi2401
monikaT83
mysza75
monikaT83
mysza75 napisał(a):
CORAL