Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane łososiem i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Te bardzo smaczne jajka z farszem łososiowym z dodatkiem ogórka to dobry pomysł na pyszną przystawkę.

Jajka faszerowane łososiem i ogórkiem

Składniki:

Jajka faszerowane łososiem i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane łososiem i ogórkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy wzdłuż na połówki. Delikatnie wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem w misce.

Dodajemy pokrojonego w drobniutką kostkę korniszona oraz łososia.

Przyprawiamy do smaku odrobiną soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dodajemy majonez i mieszamy.

Nakładamy farsz do białek za pomocą łyżki i podajemy.