Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Ziemniaki faszerowane ogórkiem i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ziemniaki faszerowane ogórkiem, rzodkiewką, jajkiem i szczypiorkiem z dodatkiem delikatnego majonezu.

Ziemniaki faszerowane ogórkiem i rzodkiewką

Składniki:

Ziemniaki faszerowane ogórkiem i rzodkiewką

 

 

  • 1 pęczek rzodkiewki

 

 

 

  • 3 łyżki drobno siekanego szczypiorku

 

  • 3 czubate łyżki majonezu delikatnego

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki faszerowane ogórkiem i rzodkiewką
Ziemniaki dokładnie myjemy. Gotujemy do miękkości, odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia. Przecinamy ziemniaki wzdłuż na pół, wydrążamy środek, rozdrabniamy miąższ. Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, hartujemy zimną wodą. Rzodkiewkę i ogórka płuczemy, ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy drobno posiekane jajka, miąższ ze środka ziemniaków, szczypiorek oraz majonez. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, Przygotowanym farszem nadziewamy połówki ziemniaków. Przed podaniem posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.