katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka z farszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka przystawka na święta i nie tylko. Jeśli jajka muszą poczekać w lodówce na podanie trochę dłużej to najlepiej w jakimś pojemniku czy zakryte folią by nie obsychały.

Jajka z farszem

Składniki:

Jajka z farszem

 

  • jajka 6 szt
  • pasztet pieczony 3 plastry
  • por pokrojony 1 kopiasta łyżka
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie, obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka.

Pasztet drobno kroimy i rozkruszamy kilka żółtek. Dodajemy por ( można to wszystko zblendować albo utrzeć). Ja tylko wymieszałam.

Doprawiamy do smaku - można dodać troszkę musztardy. Łączymy majonezem i nakładamy na połówki jajek.