SUPERPRZEPIS

Jajka nadziane zieloną pastą

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Jajka nadziane zieloną pastą Więcej zdjęć (5)

Pyszne i ładnie prezentujące się jajka w niecodziennej odsłonie

Składniki:

Jajka nadziane zieloną pastą

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziane zieloną pastą
Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, odcinamy czubek skorupki. Wydrążamy żółtko i prawie całe białko- pozostawiamy tylko cienką warstwę. Żółtko dodajemy do umytej i osączonej rukoli. Dokładnie miksujemy z majonezem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę białka. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Przygotowaną pastą nadziewamy skorupki jajek. Posypujemy drobno posiekanymi orzechami włoskimi oraz szczypiorkiem.
Jajka nadziane zieloną pastą
Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, odcinamy czubek skorupki. Wydrążamy żółtko i prawie całe białko- pozostawiamy tylko cienką warstwę. Żółtko dodajemy do umytej i osączonej rukoli.
Jajka nadziane zieloną pastą
Dokładnie miksujemy z majonezem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę białka.
Jajka nadziane zieloną pastą
Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Jajka nadziane zieloną pastą
Do mycia naczyń używamy płynu Fairy.

Tagi:

jajko jajka