Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jajka nadziewane pomidorowo-szczypiorkową pastą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Takie jajka możemy przygotować na kolację lub śniadanie,najlepiej podać ze świeżym pieczywem.Pyszne i zdrowe.

Jajka nadziewane pomidorowo-szczypiorkową pastą

Składniki:

Jajka nadziewane pomidorowo-szczypiorkową pastą

 

  • 6 jajek
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • pół łyżeczki musztardy
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pomidorowo-szczypiorkową pastą
Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy,następnie pięć jajek przekrawamy na pół ,wyjmujemy żółtka.Żółtka ścieramy na tarce razem z jednym pozostałym jajkiem. Do startych żółtek i jajek dodajemy majonez,musztardę,przecier pomidorowy,mieszamy do połączenia składników.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy połowę posiekanego szczypiorku,mieszamy. Połówki jajek napełniamy przygotowaną pastą i posypujemy pozostałym szczypiorkiem.Przed podaniem możemy schłodzić w lodówce.

Tagi:

jajko jajka