gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Jajka nadziewane szpinakiem gabyelle

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka nadziewane szpinakiem ciekawy smak, polecam

Jajka nadziewane szpinakiem gabyelle

Składniki:

Jajka nadziewane szpinakiem gabyelle

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane szpinakiem gabyelle
Do garnka wlewamy gorącą wodę i łyżką wkładamy jajka. Jajka gotujemy na twardo. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy szpinak. Czosnek siekamy i dodajemy do szpinaku i chwile smażymy, dodajemy do smaku łyżeczkę czubrycy i trochę soli. Usmażony szpinak odstawiamy do przestygnięcia. Ugotowane jajka zalewamy zimna wodą i obieramy ze skorupki, jajka przecinamy na pół, wyciągamy żółtka i mieszamy ze szpinakiem. Jajka delikatnie solimy i nadziewamy szpinakiem. Smacznego