zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Jajka nadziewane w skorupce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jajka nadziewane w skorupce

Jajka nadziewane w skorupce

Składniki:

Jajka nadziewane w skorupce

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane w skorupce
8 jajek ugotowac na twardo,ostudzic.Kazde jajko przekroic na pol wraz ze skorupka.wybrac lyzeczka zawartosc,a skorupki oczyscic z dronych kawaleczkow.Cebule z pieczarkami podsmazyc na tluszczu.Jajka z cebula przemielic przez maszynke,dodac drobno posiekana natke,surowe jajko sol i pieprz.Jesli masa jest zbyt sucha,dodac odrobine smietany.Napelnic masa skorupki.Powierzchnie polowek jajek obtoczyc w bulce i wyrownac( tak aby byly plaskie). Przed podaniem usmazyc jajka na tluszczu

Tagi:

jajko tarta jajka