agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Jajka pod puszystą kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne jajka w trochę innej wersji

Jajka pod  puszystą kołderką

Składniki:

Jajka pod puszystą kołderką

 

  • 4 jaj
  • 300 ml jogurtu greckiego gęstego
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • bazylia i oregano sól, pieprz do smaku
  • liście sałaty 5 sztuk

Sposób przygotowania:

Jajka pod puszystą kołderką
Należy przygotować niezbędne składniki na przekąskę z jaj. Jajka wstawić do gotowania i ugotować je na twardo. Do kubeczka włożyć jogurt grecki, obrać czosnek i przepuścić go przez praskę do czosnku i dodać do jogurtu, dodać bazylię i oregano, sól, pieprz. Opłukać pod bieżącą wodą natkę pietruszki i szczypiorek, osuszyć i posiekać drobno, dodać do kubeczka ze składnikami sosu, wymieszać, jajka ostudzić, obrać, opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na połowę,poukładać na liściach sałaty na półmisku i polać sosem powstałym, udekorować wedle uznania.

Tagi:

sałata