marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jajka w koszulkach do sosów.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świeże jajka umyć,wybijać do lekko wrzącej,zakwaszonej lekko octem wody i gotować 3-4 min.Gdy białko się zetnie,wyjąć łyżką cedzakową,podać.

Jajka w koszulkach do sosów.

Składniki:

Jajka w koszulkach do sosów.

 

  • 8 jaj,
  • sól,
  • ocet.

Sposób przygotowania:

Jajka w koszulkach do sosów.
Świeże jajka umyć i wybijać kolejno do wrzącej,lekko zakwaszonej octem i osolonej wody.Gotować z 3-4 min.Gdy białko się zetnie,wyjmować łyżką cedzakową,osączyć,okroić strzępy białka i podawać.Jajka w koszulkach powinny mieć białko ścięte,a żółtko płynne.Muszą być to świeże jajka.Można podawać je z sosem chrzanowym lub koperkowym albo na grzankach.