Sposób przygotowania:
Panierowane i smażone jajka w koszulce
Do szklanek wbijamy po jednym jajku uważając, aby żółtko pozostało w całości.
W garnku zagotować wodę z octem. Gotującą wodę zamieszać, aby utworzył się wir. Następnie w środek wiru wlać delikatnie jedno jajko. Gotować kilka minut, aż białko się zetnie. Wyjąć łyżką cedzakową i włożyć do zimnej wody. I tak kolejno z każdym jajkiem.
Następnie każde jajko panierować najpierw w mące ,rozbełtanym jajku z dodatkiem soli, a na końcu w bułce tartej. Jajka smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym .
Z chleba tostowego usmażyć grzanki. Na grzankach rozłożyć liście sałaty. Na liściach ułożyć plaster szynki, a na nim usmażone, panierowane jajko w koszulce.
Smacznego.
W garnku zagotować wodę z octem. Gotującą wodę zamieszać, aby utworzył się wir. Następnie w środek wiru wlać delikatnie jedno jajko. Gotować kilka minut, aż białko się zetnie. Wyjąć łyżką cedzakową i włożyć do zimnej wody. I tak kolejno z każdym jajkiem.
Następnie każde jajko panierować najpierw w mące ,rozbełtanym jajku z dodatkiem soli, a na końcu w bułce tartej. Jajka smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym .
Z chleba tostowego usmażyć grzanki. Na grzankach rozłożyć liście sałaty. Na liściach ułożyć plaster szynki, a na nim usmażone, panierowane jajko w koszulce.
Smacznego.
BozenaMatuszczyk
Cieszę się że Ci się przepis spodobał.;)