Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Ab ovo - czyli jajunio wg Buni

Jajka w panierce parmezanowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Uwielbiam jajka faszerowane . W każdej odmianie . I na zimno i na ciepło. I w wersji podstawowej i te luksusowe

Jajka w panierce parmezanowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka w panierce parmezanowej

 

  • 4 jajka
  • 2 łyżki usiekanego koperku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz mielony
  • utarty na drobno parmezan ( zmielone kawałki)
  • 3 łyżki masła
  • 8 vafelków Vafini

 

Sposób przygotowania:

Jajka w panierce parmezanowej
Jajka ugotować na twardo . Ostudzić w zimnej wodzie .Obrać. Wyjąć jajka do miseczki . Jajka rozdrobnić widelcem na miazgę . Dodać koperek, łyżkę parmezanu i majonez . Utrzeć farsz . Doprawić szczyptą soli i pieprzu . Nałożyć farsz do wafelków Vafini . Kłaść farszem na parmezan tak by się panierowały . Smażyć na maśle na rumiano . Podawać ciepłe natychmiast po usmażeniu bo wafelki miękkną. Parmezan powinien utworzyć chrupką skorupkę . * Równie dobrze możemy nakładać farsz w skorupki jajek tak jak robimy normalnie faszerowane jajka .
Jajka w panierce parmezanowej
Ugotować na twardo jajka -obrać- rozgnieśći przygotować farsz jajeczny
Jajka w panierce parmezanowej
Doprawionym farszem napełnić vafelki vafini
Jajka w panierce parmezanowej
Panierować w na miałko utartym parmezanie
Jajka w panierce parmezanowej
Smażyć na rumiano na maśle - podawać na gorąco

Tagi:

jajko jajka