nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Jajka w sosie koperkowo-musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ulubione danie z dzieciństwa..

Jajka w sosie koperkowo-musztardowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka w sosie koperkowo-musztardowym

 

  • 300 ml bulionu
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki musztardy
  • sól,pieprz
  • łyżka mąki
  • 4 łyżki wody
  • jajka

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie koperkowo-musztardowym
Jajka myjemy i gotujemy na twardo (ok 10minut). Mąkę mieszamy z wodą - dokładnie, aby nie było grudek. Koperek myjemy i siekamy. Bulion zagotowujemy i dodajemy musztardę. Dokładnie mieszamy, następnie dodajemy mąke i mieszamy (jeśli jest za gęste dolewamy wody).Wsypujemy kopereki gotujemy ok 2minut kilkakrotnie mieszając. Jajka polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami.
Jajka w sosie koperkowo-musztardowym
Łyżkę mąki mieszamy dokładnie z wodą, tak aby nie było grudek
Jajka w sosie koperkowo-musztardowym
Do bulionu dodajemy musztardę (taką jaką lubimy)
Jajka w sosie koperkowo-musztardowym
Dodajemy mąkę z wodą oraz posiekany koperek

Tagi:

jajko jajka