p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Jajka z farszem z łososiowej pasty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

jajka z farszem z łososiowej pasty, serka kanapkowego i "kawioru" z wodorostów

Jajka z farszem z łososiowej pasty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka z farszem z łososiowej pasty

 

  • 5 jajek
  • pasta łososiowa
  • "kawior" z wodorostów
  • serek kanapkowy
  • marynowane mini ogóreczki i cebulka
  • rzodkiewka i natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem z łososiowej pasty
Jajka umyć i włożyć do rondelka, zalać je zimną wodą, dodać 1 łyżeczkę soli, nastawić minutnik na 10 minut, doprowadzić do wrzenia, gotować aż minutnik się odezwie. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Zalać jajka zimną wodą aby ostygły. Obrać jajka ze skorupek i przekroić na połówki i ułożyć na specjalnym półmisku do jajek. Nałożyć po 1 łyżeczce serka kanapkowego, wycisną pastę łososiową, zrobić kleksy z "kawioru" z wodorostów. Udekorować "kwiatkiem" z rzodkiewki (obieramy skórkę z rzodkiewki i formujemy kwiatek), mini cebulkami i ogóreczkami, oraz natką pietruszki.
Jajka z farszem z łososiowej pasty
Obrać jajka ze skorupek i przekroić na połówki i ułożyć na specjalnym półmisku do jajek
Jajka z farszem z łososiowej pasty
między jajkami ukłądamy marynowane mini ogórki i cebulki
Jajka z farszem z łososiowej pasty
Nałożyć po 1 łyżeczce serka kanapkowego, wycisną pastę łososiową