aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Jajka z majonezem, serem i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wczoraj miałam niespodziewanych gości, więc na szybko musiałam wymyślić jakieś atrakcyjne przekąski. Tak oto powstały jajeczka podane z majonezem i oprószone żółtym serem, a wszystko to w towarzystwie ogórka.

Jajka z majonezem, serem i ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z majonezem, serem i ogórkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka z majonezem, serem i ogórkiem
Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli (wówczas lepiej się obierają). Ostudzone obieramy i kroimy na pół. Układamy na talerzu. Oprószamy je solą. Na każdą połówkę jajka wykładamy po łyżeczce majonezu. Żółty ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Starannie układamy go na majonezie. Na końcu na każdej połówce jajka układamy po pół plasterka obranego ze skórki ogórka. Przygotowanie takich jajek zajmuje niecałe 7 minut, a efekt wizualny i smakowy jest bardzo ciekawy.
Jajka z majonezem, serem i ogórkiem
Ugotowane i obrane jajka kroimy na połówki. Lekko posypujemy solą.
Jajka z majonezem, serem i ogórkiem
Żółty ser ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Jajka z majonezem, serem i ogórkiem
Na każdą połówkę jajka wykładamy po łyżeczce majonezu.
Jajka z majonezem, serem i ogórkiem
Na majonezie układamy wiórki żółtego sera i kawałki ogórka.