roisyb

roisyb

Kucharz
[Przepisów: 8]

Jajka z piekła rodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis idealny na drugie śniadanie albo obiad. Idealnie smakuje podany na gorąco razem z grzankami.

Jajka z piekła rodem

Składniki:

Jajka z piekła rodem

 

Sposób przygotowania:

Jajka z piekła rodem
Cebulę pokroić na półplasterki, czosnek drobno posiekać. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić cebulę i zeszklić. Podczas pieczenia cebuli pokroić paprykę, mogą być dość duże kawałki. Gdy cebula będzie gotowa wrzucić posiekany czosnek i paprykę. Gdy papryka zrobi się miękka dołożyć posiekaną ostrą papryczkę, należy uważać na pestki bo w nich kryje się ostrość papryki. Zalać wszystko pomidorami z puszki jeżeli stosujemy świeże to pokroić na kostkę i wrzucić. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić aż sos zrobi się gęsty. Wbić jajka, przykryć pokrywką i czekać aż białko się zetnie a żółtko będzie jeszcze miękkie. Posypać serem przykryć i czekać aż ser się roztopi. Smacznego :)

Tagi:

sery ser