Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jajka z rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo smaczne i zdrowe jajka.Podajemy ze świeżym pieczywem.Tanie i szybkie w przygotowaniu.Na kolację lub śniadanie.

Jajka z rzeżuchą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka z rzeżuchą

 

  • 3 jajka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól,pieprz
  • rzeżucha

Sposób przygotowania:

Jajka z rzeżuchą
Jajka gotujemy na twardo,następnie studzimy i obieramy ze skorupek.Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Wyjęte żółtka dokładnie ucieramy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Rzeżuchę płuczemy,dokładnie osuszamy i drobno kroimy.Następnie dodajemy do utartych żółtek,mieszamy. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy rzeżuchą. Do farszu używamy dowolną ilość rzeżuchy.
Jajka z rzeżuchą
Żółtka ucieramy z majonezem,dodajemy rzeżuchę.

Tagi:

jajko jajka