zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Jajka z rzeżuchą i ćwikłą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Jeśli lubicie ćwikłę i jajka oraz rzeżuchę to takie połączenie na pewno Wam zasmakuje. Jajka na Wielkanoc i nie tylko.

Jajka z rzeżuchą i ćwikłą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka z rzeżuchą i ćwikłą

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 1 łyżka ćwikły z chrzanem
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka z rzeżuchą i ćwikłą
Jajka po ugotowaniu i wystudzeniu obrać, umyć i przekroić na połówki. Do miseczki wydrążyć żółtka uważając aby nie zniszczyć białka. Do żółtek wsypać posiekaną rzeżuchę, dodać ćwikłę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać nadzienie. Z nadzienia uformować osiem kuleczek i włożyć każdą w otwór po żółtku. Jajka układać na talerze, udekorować i podawać na śniadanie lub przekąskę.
Jajka z rzeżuchą i ćwikłą
Etap 1przygotwać jajka i farsz do jajek...
Jajka z rzeżuchą i ćwikłą
Etap 2z farszu zrobić kuleczki i włożyć we wgłębienia

Tagi:

jajko jajka