Sposób przygotowania:
Jajka z wątróbką
Wątróbki (użyłam z kurczaka) oczyścić, przekroić na pół każdą, obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Wątróbki oprószyć z obu stron solą i posypać przyprawą do kurczaka, a następnie usmażyć na rumiano, lekko przestudzić i pokroić na 8 kawałków. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane jajka ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Z połówek jajek ostrożnie wyjąć żółtka (żeby nie uszkodzić białek). Żółtka rozgnieść i dokładnie wymieszać z majonezem, odrobiną soli i pieprzu. Do białek, w miejsca po żółtkach, włożyć po kawałku usmażonej wątróbki. Na wątróbkę nałożyć masę z żółtek i majonezu (można ją najpierw przełożyć do szprycy do ozdabiania tortów i wycisnąć na wątróbkę). Podawać np. na kolację.