iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jarzyna na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jarzyna na ciepło z kapustki i marchewki

Jarzyna na ciepło

Składniki:

Jarzyna na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Jarzyna na ciepło
Kapustę myjemy obrywamy brzydkie liście i kroimy w paseczki jak do bigosu. Marchewki myjemy osuszamy i skrobiemy. Następnie kroimy je w kosteczkę. Pokrojona marchewkę zalewamy wodą ok 1 cm nad marchew i gotujemy ok 5 min następnie dodajemy pokrojoną kapustę i dolewamy wody ,żeby nakryła kapustę. Gotujemy aż kapusta będzie lekko miękka. Odlewamy niepotrzebną wodę - solimy , doprawiamy sosem sojowym i pieprzem. Dajemy masło i mieszamy. Dusimy w masełku ok 1 minuty mieszając pomalutku. Podajemy na ciepło.

Tagi:

jarzyna sosy