Milenka_olsztyn

Milenka_olsztyn

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Jelly Muffins

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Jelly Muffins Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jelly Muffins

 

  • 1 opakowanie galaretki wiśniowej
  • 1 opakowanie galaretki cytrynowej
  • 1 opakowanie galaretki agrestowej
  • Mały serek homogenizowany waniliowy
  • bita śmietana
  • kolorowa posypka
  • Sylikonowe foremki do muffinek

Sposób przygotowania:

Jelly Muffins
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 200ml wrzącej wody. Gdy przestygnie wymieszać z połową serka. Tak przygotowana wlewać do lekko nasmarowanych olejem foremek. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu dolać zrobioną tak jak wcześniej tylko bez serka galaretkę cytrynową. Wstawić do lodówki. Po stężeniu Galaretkę agrestową robimy dokładnie tak jak wiśniową i wlewamy do foremek. Po zastygnięciu w lodówce tuż przed podaniem ozdabiamy bitą śmietana i posypką.
Jelly Muffins
Etap 1

Tagi:

muffins