jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Jesienna surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kapustę podajemy jako dodatek do ziemniaków, dań mięsnych. Efektownie wygląda gdy podamy ją na liściu z kapusty!

Jesienna surówka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesienna surówka

 

  • Składniki:
  • 0,5 kg włoskiej kapusty,
  • 30 dag śliwek ,
  • Garść włoskich orzechów,
  • 3-4 łyżki majonezu,
  • Natka pietruszki,
  • 2-3 łyżki rodzynek,
  • Sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jesienna surówka
Kapustę szatkujemy. Rozdrobnioną przekładamy do miski i delikatnie nasalamy. Odstawiamy na około 15 minut.’ Ze śliwek usuwamy pestki, po czym kroimy je na mniejsze części (jedną śliwkę na około 6 części). Pietruszkę drobno siekamy. Orzechy kroimy na mniejsze części. Jeśli utworzył nam się sok w kapuście odlewamy go. Dokładamy do niej wcześniej przygotowane orzechy, pietruszkę, śliwki oraz rodzynki. Mieszamy delikatnie. Dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku.
Jesienna surówka
kapustę szatkujemy, a następnie nasalamy
Jesienna surówka
Śliwki drylujemy i kroimy na mniejsze części.
Jesienna surówka
Przebrane orzechy kroimy nożem na desce.
Jesienna surówka
przygotowane wcześcniej składniki łączymy ze sobą

Tagi:

śliwki