Sposób przygotowania:
Jeż z migdałami
Galaretkę rozpuścić w 200ml wody i odstawić w chłodne miejsce. Gdy zacznie tężeć to wymieszać ją z serkami śmietankowymi, uformować na talerzyku jeża i wstawić do lodówki.
Przygotować polewę według przepisu na opakowaniu i posmarować jeża. Obrane migdały pokroic w słupki i zrumienić na patelni, ostudzić, uformować kolce, wetknąć w polewę, z roszków i żelków zrobić oczka i nosek jeża.
Wokół jeża na talerzyku rozłożyć koraliki z ciemnej czekolady.
Przechowywać w lodówce.
Przygotować polewę według przepisu na opakowaniu i posmarować jeża. Obrane migdały pokroic w słupki i zrumienić na patelni, ostudzić, uformować kolce, wetknąć w polewę, z roszków i żelków zrobić oczka i nosek jeża.
Wokół jeża na talerzyku rozłożyć koraliki z ciemnej czekolady.
Przechowywać w lodówce.