Sposób przygotowania:
Truskawkowy deser z migdałami
W 750 ml wrzącej wody rozpuszczamy cytrynowe galaretki.
Około 500 g truskawek płuczemy, szypułkujemy przekładamy do kokilek. Zalewamy truskawki galaretką i odstawiamy do stężenia.
Około 200 g truskawek przekładamy do blendera i miksujemy z 1 łyżką mielonych migdałów.
Galaretkę z truskawkami wyciągamy z kokilek, dekorujemy musem truskawkowym, który dekorujemy kleksem jogurtu naturalnego.
Dekorujemy deser świeżymy truskawkami, płatkami migdałowymi i miętą.
Około 500 g truskawek płuczemy, szypułkujemy przekładamy do kokilek. Zalewamy truskawki galaretką i odstawiamy do stężenia.
Około 200 g truskawek przekładamy do blendera i miksujemy z 1 łyżką mielonych migdałów.
Galaretkę z truskawkami wyciągamy z kokilek, dekorujemy musem truskawkowym, który dekorujemy kleksem jogurtu naturalnego.
Dekorujemy deser świeżymy truskawkami, płatkami migdałowymi i miętą.