anecia04

anecia04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Jogurtowe lody jagodowo-porzeczkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatne w smaku lody na bazie jogurtu

Jogurtowe lody jagodowo-porzeczkowe

Składniki:

Jogurtowe lody jagodowo-porzeczkowe

 

  • 200 g jagód (w tym do dekoracji)
  • łyżka czarnych porzeczek
  • duży jogurt naturalny
  • 100 g drobnego cukru
  • 4 żółtka

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowe lody jagodowo-porzeczkowe
- W blenderze miksujemy jogurt z umytymi i osuszonymi jagodami i czarnymi porzeczkami. - W misce miksujemy żółtka z cukrem. Jogurtowo-owocową masę przekładamy do miski z zmiksowanymi żółtkami, delikatnie mieszamy najlepiej sylikonową łopatką. Przekładamy do płaskiego, prostokątnego pudełka z przykrywką, zmarażamy kilka godzin, możemy pozostawić na całą noc ( wówczas po wyjęciu musimy chwilę odczekać, aż masa będzie na tyle miękka, by nakładać). Lody możemy podawać z garścią jagód.

Tagi:

lody