Paulina281080

Paulina281080

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Jogurtowo-bananowe racuchy z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jak dopadnie nas ochota na coś słodkiego.... :)

Jogurtowo-bananowe racuchy z rodzynkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jogurtowo-bananowe racuchy z rodzynkami

 

  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 2 banany
  • garść rodzynek-opcjonalnie
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowo-bananowe racuchy z rodzynkami
Oddzielamy białka od żółtek,białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier.Natomiast w misce łączymy za pomocą miksera żółtka,mąkę,jogurt,proszek do pieczenia i pokrojone na nieduże kawałki banany.Do powstałej masy dodajemy pianę łączyć delikatnie łyżką wtłaczając w masę powietrze,aby racuchy były pulchniejsze po usmażeniu. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć racuchy z obu stron,na koniec posypać cukrem pudrem.Można także polać ulubionym jogurtem.
Jogurtowo-bananowe racuchy z rodzynkami
Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany
Jogurtowo-bananowe racuchy z rodzynkami
Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanej patelni

Tagi:

jajko jajka