piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Jogurtowy łakociak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Deser można zjeść po obfitym obiedzie.

Jogurtowy łakociak

Składniki:

Jogurtowy łakociak

 

  • 1 stołowa łyżka płatków owsianych
  • 1 mała łyżeczka sezamu
  • 1 stołowa łyżka wyłuskanego słonecznika
  • 1 stołowa łyżka wyłuskanych pestek dyni
  • 150 gram naturalnego jogurtu
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Jogurtowy łakociak
Płatki owsiane, pestki dyni oraz słonecznik prażymy na suchej patelni przez około 2 minut. Po tym czasie miksujemy je razem z naturalnym jogurtem oraz połową tabliczki mlecznej czekolady. Po zmiksowaniu deser nakładamy do pucharków. Deser po wierzchu posypujemy odrobiną sezamu. Deser możemy schłodzić w lodówce.