Sposób przygotowania:
Kaczka po chińskuI
![Kaczka po chińsku Kaczka po chińsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kaczka-po-chinsku-571370.jpg)
Mięso obieramy ze skórki, kroimy w paseczki i doprawiamy przyprawą z kurczaka oraz solą. Prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości.
II
![Kaczka po chińsku Kaczka po chińsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kaczka-po-chinsku-571371.jpg)
Na drugiej patelni Wok, prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę, obrane i pokrojone w słupki marchewki, pokrojone w paseczki papryki oraz poszatkowana kapustę. Warzywa solimy.
III
![Kaczka po chińsku Kaczka po chińsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kaczka-po-chinsku-571372.jpg)
Pod koniec prużenia wlewamy sos sojowy i łączymy z mięsem.
IV
![Kaczka po chińsku Kaczka po chińsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kaczka-po-chinsku-571374.jpg)
Fix rozrabiamy z wodą i zagęszczamy potrawę, doprawiamy chili, ewentualnie solą.
V
![Kaczka po chińsku Kaczka po chińsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kaczka-po-chinsku-571375.jpg)
Mięso podajemy z ugotowanym makaronem według przepisu na opakowaniu.
Danie gotowe.
VI
![Kaczka po chińsku Kaczka po chińsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kaczka-po-chinsku-571376.jpg)
Smacznego.