WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Kajzerki zapiekane z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świetny i szybki sposób na kolację czy przekąskę na imprezę.

Kajzerki zapiekane z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kajzerki zapiekane z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kajzerki zapiekane z pieczarkami
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. To samo robimy z cebulą. Na kilku łyżkach oleju podsmażamy cebulkę i dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż wyparuje cały sok i pieczarki dobrze się wysmażą. Z kajzerek obcinamy wierzch i wydrążamy środek. Wypełniamy je pieczarkami i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy kilka minut w piekarniku, aż ser ładnie się rozpuści.
Kajzerki zapiekane z pieczarkami
Pieczarki przesmażamy z cebulą uważając, by ich nie przypalić.
Kajzerki zapiekane z pieczarkami
Wierzch kajzerki najwygoniej odcinać ostrym nożem z wąskim ostrzem.
Kajzerki zapiekane z pieczarkami
Kajcerkę wypełniamy pieczarkami po sam brzeg.
Kajzerki zapiekane z pieczarkami
Na wierz kajzerki z pieczarkami posypujemy starty ser.

Tagi:

sery ser kajzerki