Sposób przygotowania:
Kakaowe gofry z mascarpone
Do garnka wbijamy jajka i dodajemy cukier – całość miksujemy do czasu aż zrobią się puszyste. Następnie stopniowo na przemian dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko. Na samym końcu dodajemy olej i całość jeszcze chwilę mieszamy – smażymy gofry w gofrownicy.
Śmietanę ubijamy na sztywno, w osobnym naczyniu mieszamy łyżką mascarpone, następnie stopniowo dodajemy śmietanę i dalej mieszamy do czasu aż wszystko się połączy (ja nie dosładzałam, ale można). Na upieczone gofry kładziemy 2 łyżki masy mascarpone oraz 1 łyżeczkę powideł.
Śmietanę ubijamy na sztywno, w osobnym naczyniu mieszamy łyżką mascarpone, następnie stopniowo dodajemy śmietanę i dalej mieszamy do czasu aż wszystko się połączy (ja nie dosładzałam, ale można). Na upieczone gofry kładziemy 2 łyżki masy mascarpone oraz 1 łyżeczkę powideł.