gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kalafior z sosem serowo - koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kalafior polany sosem serowo - koperkowym podaję jako dodatek do obiadu. Polecam jest smaczny i szybki w przygotowaniu.

Kalafior z sosem serowo - koperkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kalafior z sosem serowo - koperkowym

 

  • 1 kalafior
  • 1 szklanka wody
  • sól
  • 1/2 kostki rosołowej
  • serek topiony 100 gram
  • 1 łyżeczka mąki
  • koperek

Sposób przygotowania:

Kalafior z sosem serowo - koperkowym
Kalafior płuczemy, po czym przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól i gotujemy do miękkości. Odcedzony z nadmiaru wody kalafior wykładamy na talerz. SOS: Do małego garnka wlewamy wodę, dodajemy serek topiony oraz pół kostki rosołowej i całość gotujemy mieszając do momentu, aż ser się rozpuści. Łyżeczkę mąki mieszamy z małą ilością wody i wlewamy do sosu. Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek i mieszamy. Gotowym sosem polewamy kalafior.
Kalafior z sosem serowo - koperkowym
Kalafior płuczemy, po czym przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól i gotujemy do miękkości.
Kalafior z sosem serowo - koperkowym
Na koniec do sosu dodajemy drobno posiekany koperek.

Tagi:

kalafior